Βιογραφικό

Η Έλενα Κανακούδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Το 2005 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή στην Πάτρα, ολοκληρώνοντας έπειτα τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό τίτλο ΜΑ in Landscape Urbanism από την Architectural Association (ΑΑ) στο Λονδίνο το 2006.
Στην μετέπειτα επαγγελματική της πορεία, εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο καθώς και ως εργοδηγός και σύμβουλος διακόσμησης σε κατασκευαστικές εταιρείες, όπου ασχολήθηκε κυρίως με τα υλικά και τη χρήση τους, την κατασκευή και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.
Παράλληλα με την ενασχόληση της με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, σε επαγγελματικό επίπεδο, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια και με κατασκευές σε άλλους τομείς, όπως κόσμημα, ζωγραφική, επεξεργασία υλικών και τεχνικών.
Σε συνδυασμό με την αγάπη της για τη γεωμετρία, τα μοτίβα και την επανάχρηση υλικών και αντικειμένων, το αποτέλεσμα ήταν το 2014 να ιδρυθεί η Second Aesthetic.
Το project αυτό περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την κατασκευή ειδών διακόσμησης εσωτερικού χώρου και κοσμημάτων, που είναι μοναδικά, χειροποίητα και έχουν ως αρχική ιδέα την επανάχρηση υλικών και αντικειμένων, δίνοντας τους μία δεύτερη αισθητική και μετατρέποντας τα σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Έλενα Κανακούδη, Αρχιτέκτονας
http://secondaesthetic.com
ekanakoudi@gmail.com